Hulp nodig? Praat met een deskundige

+126-632-2345

Zie jij een auto ook vooral als een middel om van A naar B te komen en maakt het je verder niet heel veel uit in welk soort auto je rijdt? Wat je auto ook voor je is, het is belangrijk om deze goed te laten verzekeren. Omdat je verplicht bent om je auto te laten verzekeren, denken mensen vaak dat er niets te kiezen valt als het gaat over een autoverzekering. Dat is echter een mythe. Er valt wel degelijk wat te kiezen en het is daarom goed om eens kritisch te kijken naar hoe je een autoverzekering die bij je past afsluit. Doe je dit namelijk, dan bespaar je waarschijnlijk niet alleen maar geld, maar heb je ook meer profijt van je verzekering. Wij laten je daarom graag zien hoe je een verzekering samenstelt die naadloos aansluit bij jouw wensen en bij jouw wagen. 

Is het merk van je auto belangrijk? 

Vaak denken mensen dat wanneer je in een dure auto rijdt, je deze optimaal moet laten verzekeren. Dat is echter maar deels waarheid. Het is vooral belangrijk om te kijken naar de leeftijd van je wagen. Wil je dus bijvoorbeeld je Skoda verzekeren, dan moet je voornamelijk kijken naar de leeftijd van je auto. Deze kan weliswaar duur zijn geweest, maar wanneer hij ouder dan negen jaar is, hoef je hem slechts te voorzien van de verplichte WA-basisverzekering. Met deze verzekering is schade die jij toebrengt aan andere weggebruikers gedekt, maar de schade die jijzelf opgelopen hebt, worden niet door je verzekering uitgekeerd. Dit omdat de dagwaarde van je wagen bijna altijd lager zal zijn dan de kosten die de reparatie van je wagen met zich meebrengt. In zo’n situatie is het voordeliger om een andere auto te kopen. 

Beperkt Casco en All-risk 

Is je auto tussen de zes en negen jaar oud, dan kun je kiezen voor de WA+ Beperkt Casco verzekering. Deze verzekering dekt weliswaar niet de schade die jij aan jouw wagen oploopt als gevolg van een aanrijding, maar wel vele andere vormen van schade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade als gevolg van noodweer, een autoinbraak of schade als gevolg van een aanrijding met een dier. Heb je een gloednieuwe wagen gekocht, kies dan voor de All-Risk verzekering. Met deze verzekering zijn alle vormen van schade gedekt, zelfs als die door jouw eigen toedoen ontstaan is. Een auto wordt als nieuw gekenmerkt tot een leeftijd van zes jaar. 

Verzeker jezelf online 

Als je jezelf gelijk goed wilt verzekeren, kun je even naar de site van je verzekeringsmaatschappij gaan om hier door de opties te bladeren. Werp ook even een blik op de aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht, maar wel een aanrader omdat je er veel profijt van kunt hebben. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Met deze extra verzekering kun je altijd een beroep doen op een specialist wanneer je auto het plotsklaps begeeft. Zo weet je zeker dat je altijd op je plaats van bestemming aankomt.